Untappd: gebruik jij het al?

Weet jij nog welke bieren je ooit geproefd hebt? Of wil jij het biergebruik van jouw vrienden in de gaten houden? Dan is de bierapp Untappd wat voor jou. Met dit sociale platform check je de bieren in die jij drinkt en dit deel je met jouw vrienden. Zo kun je toch sociaal drinken in je uppie!

Gebruik het met vrienden

Als ik je een tip mag geven voor het gebruik van Untappd, is dat je het moet gebruiken samen met vrienden. Niet dat je er een wedstrijd van moet maken (ja, ik probeer toch een maatschappelijke boodschap toe te voegen aan mijn artikelen: drink met mate), maar vooral als je het met je vrienden samen gebruikt is het erg handig om te checken wat de anderen al eens gedronken hebben. Als wij met de vriendengroep samen komen maken wij er een sport van om die bieren in te kopen die de anderen nog niet hebben gehad. Zo kun je elkaar verassen met specialtjes! Zo heb je aan het eind van de avond een gezellige avond gehad en je kunt weer een paar bieren afstrepen van je to-do-list!

Bieren inchecken

Na het installeren van de app kun je gaan inchecken. Dit kun je doen door te zoeken op de naam van de brouwer of het bier, of je kunt gewoon de barcode scanner gebruiken. Als je jouw bier hebt gevonden, kun je gaan inchecken. Je kunt een foto toevoegen, een rating geven, vrienden taggen (met wie je aan het drinken bent), de locatie waar je aan het drinken bent en een opmerking erbij zetten. Nog een tip: spreek met je vrienden af wat de spelregels zijn. Zo hebben wij de regel: geen foto, geen bier. Je bent dus verplicht een foto te maken van het bier.

Wat vond je ook alweer van dit bier?

Het belangrijkste vind ik misschien nog wel het geven van een rating aan een bier. Want wat heb je aan deze app als je alleen maar registreert welke bieren je hebt gedronken? Je wilt toch juist weten wat je er van vond? Zorg dus dat je minimaal een beoordeling geeft, liefst nog met geschreven opmerking!

Verantwoord biergebruik

Je hoort steeds meer geluiden over dat apps zoals deze slecht zijn voor het biergebruik. Zo zouden de apps aanmoedigen om te drinken en zijn ze te makkelijk te gebruiken voor jongeren die jonger zijn dan 18 jaar. Ik vind dat je er altijd nog zelf bij bent en zelf moet kunnen inschatten of de hoeveelheid bier dat je drinkt verantwoord is. Een verantwoord biergebruik hoeft niet slecht te zijn. Een overmatig alcoholgebruik is inderdaad slecht voor je, maar ik denk niet dat de gebruikers van Untappd bier drinken om dronken te worden. De gebruikers zijn uit op nieuwe smaken om van te genieten, het zijn liefhebbers. Wat betreft het gebruik onder de 18 jaar vind ik dat je hier best op kunt inspelen door inderdaad een leeftijdscheck te doen. Een verbod op de app zie ik niet zitten. Wel zou de app waarschuwingen kunnen geven als je op een avond meer dan 10 bier incheckt, bijvoorbeeld: zou je niet eens naar bed gaan? 🙂

Boot op EditieNL

Vandaag ben ik geïnterviewd door EditieNL over de bierapp Untappd. Ik kan het filmpje niet delen in mijn blogbericht, maar het artikel + filmpje kun je bekijken via deze LINK

Vrienden worden?

Het lijkt me leuk om ook vrienden met jou te worden. Gebruik je de app en ben je op zoek naar vrienden? Stuur me maar een uitnodiging: mijn gebruikersnaam is fabianboot!

 

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.