Bierfeest van Burg Bier

Op 3 en 4 augustus vond weer het jaarlijkse bierfeest van Burgbieren plaats. Het was de eerste keer dat ik naar dit bierevenement ging, maar zeker niet de laatste. De bezoekers van het feest konden kiezen uit meer dan 100 bieren van 37 brouwerijen. Genoeg te kiezen (en in te checken) dus en wat een leuke sfeer hing er!

2 daags bierfeest

De eerste editie van het bierfeest was in 1995, maar die editie was veel kleinschaliger dan hoe het nu gevierd wordt. Elk jaar staan er weer meer brouwerijen. De brouwerijen komen allemaal uit Nederland sommige zelfs dicht uit de buurt van Burg Bieren: Hert Bier, Uddelaer, Voortsche Bieren en de Gebroeders Ducaat. Ik vond het erg lastig om uit te kiezen welke bieren ik ging drinken, maar werd gelukkig geholpen door een goed bierteam: Michael, Edwin, Sabine, Casper en Anouk (zie foto, v.l.n.r.).

Burg Bieren

Als je zelf een brouwerij hebt en een feestje geeft, moet je natuurlijk ook je eigen bier schenken. Wij proefden de Boerenblond. Dit is een leuk bier, omdat hier boerenkool doorheen zit. Je zou verwachten dat dit dan een groen bier is, maar het bier is mooi geel van kleur en ruikt en smaakt duidelijk naar boerenkool. Je moet hier wel van houden, anders kan ik me voorstellen dat je het niet lekker vindt. Ik vond het bier heerlijk! Ik zou het graag een keer drinken en dat combineren met rookworst, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat smaken!

Grutte Pier

Ik ben fan van deze brouwerij. De brouwers van Grutte Pier maken heerlijke bieren die net even anders zijn dan anders. Een tijdje geleden heb ik al de Tripel uit de Ton getest op mijn blog en deze was erg goed bevallen. Voordat ik naar Ermelo ging had ik me eigenlijk voorgenomen om deze weer te gaan drinken, maar helaas was dit bier niet meer op fust. Ik heb dus de ‘normale’ Tripel genomen. Tenminste, normaal is niet het goede woord, want dit bier heeft drie jaar achter elkaar een prijs gewonnen voor lekkerste Tripel. Wat een lekker bier!

Brouwerij Stijl

Ook kwam ik bijna direct bij de ingang een bekend gezicht tegen: Raymond van Brouwerij Stijl! Toen ik dit blog begon was Brouwerij Stijl de eerste brouwerij waar ik langs mocht komen. Leuk om hem weer even gezien te hebben. Natuurlijk hebben we ook nog bier gehaald bij hem. Zelf had ik de Dennentoppen Blond en de anderen hadden de Utopia anti-kater Session IPA. Beide smaakten erg goed!

De inwendige mens

Ook is er aan de inwendige mens gedacht, want waar bier gedronken wordt moet ook een bodem gelegd kunnen worden. Zo werd er paling gerookt, hamburgers gebakken en er was een varken aan het spit! Lekker!

Tot volgend jaar!

Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer en dat zeg ik niet alleen omdat het bijna om de hoek is. Wat een leuk bierfestijn: gemoedelijke sfeer, lekkere bieren, lekker eten. Need I say more?

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.