Wild Leven – Hert Bier

Vorige week poste ik de reportage die ik bij Hert Bier heb gemaakt, dus kan een review van één van de bieren van Hert niet ontbreken. Ik vind namelijk, dat als ik bij een brouwerij langs ben geweest en heb gezien hoe de bieren gebrouwen worden, dat er daarna op gedronken moet worden. De bock van Hert was het bokje.

Het bockbier van Hert Bier heet Wild Leven. Al een tijdje had ik hem in huis, nu was het eindelijk zo ver dat ik hem open mocht maken van mezelf. Eigenlijk wist ik al hoe deze zou gaan smaken, omdat we hem op dit moment ook op de tap hebben bij de tennisvereniging in Nijkerk. Het gebeurd dus regelmatig dat ik mijn leven een stukje wilder maak.

Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5% en heeft een schuimkraag zoals ik hem wil zien bij een bockbier. Ik ben vorig jaar bij een bierfestival geweest waar ik (andere) bockbieren heb gedronken waarbij het net leek alsof je een glas cola aan het drinken was: geen schuim. Eigenlijk vond ik dat best wel jammer. Nou kwam dat bier toen wel uit de tap, dus kan het ook gelegen hebben aan de tap waar dit bier uitkwam, of de tapkwaliteiten van de schenker.

Genoeg over schuim en terug naar het biertje: proeven maar!

Kijken

  • Kleur: donkerbruin
  • Schuim: compact, lichtbruin schuim
  • Helder of troebel: troebel

Ruiken

  • Geur: het bier ruikt kruidig en zoet (dropachtig)
  • Sterkte geur: zacht

Proeven

  • Smaak: zacht en zoet
  • Body van het bier: een lekker vol bier
  • Koolzuurgehalte: gemiddeld
  • Afdronk: lekker zacht!

Beoordeling

Ik vind dit bier erg makkelijk drinkbaar. Lekker voor als de regen tegen de ramen klettert, de bladeren buiten om je oren waaien en je bij de open haard kunt zitten. Eigenlijk vond ik het jammer dat hij leeg was. Afgelopen vrijdag hebben we een feestje gegeven en toen heb ik een kratje met daarin de verschillende bieren van Hert Bier gekregen (bedankt Jasper!). Binnenkort kan ik hem dus weer drinken!

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.