Vet & Lazy – Je Moeder

Net zoals de DIPA van Brewski kwam ook dit bier uit mijn bier adventskalender. Ik moest erg lachen toen ik de naam van dit bier en van de brouwerij las. Ik had nog nooit gehoord van deze brouwerij. De brouwerij heet Vet & Lazy en het bier heet Je Moeder. Die moest ik maar even testen!

Vet & Lazy

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik voordat ik dit bier kreeg nog nooit gehoord van Vet & Lazy. Toen ik ging uitzoeken waar dit bier vandaan komt, kwam ik erachter dat ze brouwen in het gebouw waar vroeger Tropicana zat, dat zwembad! Jeugdsentiment! Ik ben daar vroeger een aantal keren wezen zwemmen en nu gebeuren er allemaal toffe dingen, zoals ook deze bierbrouwerij. Deze gasten houden volgens mij wel van lol trappen, aangezien al hun bieren grappige namen hebben zoals Dikke Paljas, Sweet Baby Jesus, Dubbel Fit Zomerfit en Eva’s Appels. Ook de afbeeldingen op het etiket zijn erg grappig.

Je Moeder!

Het bier dat ik geproefd heb is Je Moeder. Dit is een Tripel en in het bier wordt Japanse hop en lokaal geteelde vlierbloesem gebruikt. Hierdoor is het bier erg bloemig.

Zoals ze in Rotterdam zeggen: effe een pijppie drinken!

Kijken

  • Kleur: amberkleurig
  • Schuim: compact, fijn schuim (veel schuim)
  • Helder of troebel: troebel

Ruiken

  • Geur: het bier ruikt bloemig, doet me erg denken aan aardbeien!
  • Sterkte geur: licht

Proeven

  • Smaak: zoet, bloemig (aardbeien)
  • Body van het bier: body is licht, maar lekker in balans
  • Koolzuurgehalte: gemiddeld
  • Bitterheid: niet bitter
  • Afdronk: zachte afdronk

Beoordeling

Het klinkt grappig als ik dit schrijf, maar Je Moeder krijgt 8 sterren. Ik vind dat dit bier erg lekker weg drinkt. Met 8,5% alcohol denk ik dat je wel voorzichtig moet zijn met dit bier, want het is zo lekker dat je er zo nóg eentje van open wilt trekken. Stel je voor: een hele middag in het zonnetje op het terras bier drinken met Je Moeder. Klinkt dat niet top?

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.