Hoe gaaf! Ik ga weer naar school!

Ja, je leest het goed. Ik heb me opgegeven voor een nieuwe opleiding! In februari ga ik naast mijn werk niveau 1 bij het Stibon (Stichting Bieropleidingen Nederland) doen! Wat heb ik daar een zin in!

Geen geouwehoer meer

Naast dat ik op dit blog een hele hoop reportages wil gaan zetten, wil ik ook graag wat meer informatie geven over bier. Natuurlijk kan ik op internet een hoop informatie vinden, maar het lijkt me heel erg leuk om er wat professioneler mee aan de slag te gaan. Ik wil vooral graag meer weten over bier proeven. Ik kan wel biertjes gaan proeven en daarover gaan schrijven, maar eigenlijk heb ik het gevoel dat ik maar wat ouwehoer. Vanaf het begin van de opleiding wil ik dus geen geouwehoer meer op dit blog! De opleiding bestaat uit 6 avonden, waarbij je meer informatie voor je kiezen krijgt over proeven, smaken, biersoorten en het combineren van bier met gerechten. Hoe tof?!

Reportages van brouwers

Komende tijd komen er weer een paar leuke reportages aan van brouwers. Afgelopen weken zijn erg druk geweest, waardoor ik even mijn tijd moest besteden aan andere dingen. Komende tijd ga ik langs bij de gebroeders Ducaat in Zeewolde, Brouwerij Heer en Meester in Barneveld, Eric’s Beercraft in Amersfoort, Van de Streek in Utrecht en ga ook deze maand nog langs bij Poesiat & Kater in Amsterdam! Ik krijg het nog druk! Zo gaaf om te zien dat er nu al zo enthousiast gereageerd wordt door de brouwers! Uiteraard ben ik altijd op zoek naar meer brouwers die mee willen werken. Ben of ken jij een brouwer waar ik langs mag komen voor een reportage? Let me know!

Verder ben ik erg benieuwd naar de mensen die de opleiding hebben gedaan en hun ervaringen. Heb jij deze opleiding gevolgd? Laat je even een reactie achter?

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.