Dennentoppen Blond – Brouwerij Stijl

Na mijn brouwerijbezoek bij Brouwerij Stijl kreeg ik onder andere dit bier mee: de Dennentoppen Blond. Ik was erg nieuwsgierig naar de dennentoppen. Het lijkt me een lastig ingrediënt, omdat als deze smaak gaat overheersen je het gevoel krijgt alsof je een glas (naar dennentoppen) geurende badolie aan het drinken bent. Dat was bij dit bier niet het geval. De dennentoppen zijn subtiel, maar bepalen toch de smaak van het bier.

Kijken

  • Kleur: donkerblond, oranje
  • Schuim: mooi, compact schuim
  • Helder of troebel: troebel

Ruiken

  • Geur: het bier ruikt moutig en je ruikt de dennentoppen
  • Sterkte geur: sterk

Proeven

  • Smaak: kruidig en licht zoet, goede bitterheid
  • Body van het bier: een licht bier met kruidige tonen van de dennentoppen
  • Koolzuurgehalte: gemiddeld
  • Afdronk: het kruidige van de dennentoppen blijft goed overeind, samen met de bitterheid van de hop

Beoordeling:

Zelf vind ik bieren met bijzondere ingrediënten erg lekker, waaronder ook deze. Door de bitterheid en de dennentoppen kan ik me wel voorstellen dat als je geen doorgewinterde bierdrinker bent, je hier even aan moet wennen.

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.