Getest: Bierista bieropleiding

Het kan bijna niet anders dan dat je wel eens hebt gehoord over de online bieropleiding van Bierista. Onlangs werd ik benaderd door Bierista.nl om de opleiding te testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees vooral verder!

Aanmelden

Het aanmelden gaat erg eenvoudig. Je vult het formulier in en je kunt gelijk beginnen. Je krijgt namelijk na aanmelding gelijk de inloggegevens om van start te gaan. Na het inloggen is het overzichtelijk waar je naar toe moet om te beginnen met de lesstof. Kind kan de was doen.

Bierpakket

Een bieropleiding zonder bieren om te proeven is geen bieropleiding. Daarom krijg je bij de opleiding een pakket met bieren om te proeven. Het liefst zou je hier natuurlijk mee beginnen, toch zul je even moeten wachten op de bieren. Deze worden tussen de 5 en 10 dagen thuisgestuurd. De keuze van de bieren pakte voor mij goed uit, want van de 12 bieren had ik er 1 in mijn lijstje staan op Untappd (die ik dus al had gedronken). Kan ik weer lekker inchecken dus!

De lesstof

Zoals je weet heb ik vergelijkingsmateriaal wat betreft bieropleidingen. Onlangs heb ik examen gedaan voor Stibon 1 (waar ik overigens de uitslag nog niet van binnen heb) en dus is het niet gek dat ik bij het volgen van de Bierista bieropleiding de lesstof ging vergelijken met die van Stibon. Ik vond de lesstof van Bierista een stuk compacter. Je krijgt praktische informatie over o.a. het brouwproces, bierstijlen, proeven en hoe je bier moet serveren. Het hoofdstuk met daarin feiten en fabels vond ik ook grappig. Wist je bijvoorbeeld dat Witbier en Weizen niet zo heten vanwege de kleur, maar dat dit afstamt van ‘Weit’, dat tarwe betekent? Ik heb al een aantal mensen verrast met dit weetje. Hoe gaaf is het als je met zulke weetjes kunt opscheppen op verjaardagen?

Toetsen

Na elk hoofdstuk mag je deze afsluiten met een toets om te kijken of je goed hebt zitten opletten. Je krijgt voor deze vragen niet onbeperkt de tijd, want je ziet een timer aftellen. Ga dus niet multi-tasken als je de toets aan het maken bent, ik heb bij een aantal vragen gehad dat ik te weinig tijd had voor een vraag. Nog een tip: lees goed de vragen en antwoorden door, want sommige antwoorden lijken op elkaar.

Examen

Als je alle 12 hoofdstukken hebt gehad en je de toetsen hebt afgerond, ben je toe aan het examen. Hierbij krijg je 60 vragen over de lesstof uit alle hoofdstukken. Ook hier geldt weer: let op de tijd, want deze verschilt per vraag. Nadat je geslaagd bent voor het examen krijg je ook een heus diploma toegestuurd en mag je de titel Bierista op je CV zetten!

Wil je ook Bierista worden?

Wil jij ook meer weten van bier om thuis een proeverij te organiseren, of werk je in de horeca en wil je jouw gast meer uitleggen over speciaalbier? Een groot voordeel van deze training is dat je kunt studeren wanneer het jou uitkomt. De normale prijs is € 99,-, maar als promotie van de opleiding mag ik namens Bierista.nl mijn volgers 10% korting aanbieden als je je aanmeld via de onderstaande link. Vergeet dan niet de promotiecode BOOT10 te gebruiken. Voor die 9,90 kun je toch weer een paar overheerlijke specialtjes kopen!

Bierista.nl – Het leukste geschenk

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.