Hoe gaaf! We beginnen een eigen brouwerij!

Ja, je leest het goed! Ik ben samen met mijn vrienden Vincent en Maarten (links en midden op de foto) een brouwerij begonnen! Stiekem hebben we al 2 jaar de droom om ooit ons zelfgebrouwen bier te verkopen. Deze plannen gaan nu werkelijkheid worden. Mag ik jullie meenemen in onze ‘Road to our own brewery’?

Beste Maten Brouwerij

Onze brouwerij heet Beste Maten Brouwerij en we gaan ons richten op de omgeving van Noordwijkerhout (hier wonen Maarten en Vincent en mijn roots liggen in Noordwijk). We hebben gekozen voor de naam Besten Maten Brouwerij omdat we het allerliefst met onze beste maten brouwen en we vinden dat bier gedronken moet worden met je maten. Het liefst natuurlijk uit grote flessen. We zijn op dit moment al redelijk gewend aan shared dining, dus waarom niet shared drinking? De tijd dat we tijdens een verjaardag allemaal met ons eigen flesje in ons hand staan moet maar eens voorbij zijn!

Huurbrouwen

Omdat we op dit moment niet de ruimte en financiele middelen hebben om grote ketels en tanks aan te schaffen, beginnen we met huurbrouwen. Dit houdt in dat we onze eigen recepten ontwikkelen en daarna gebruik maken van de ketels van een andere brouwerij. Een bijkomend voordeel is dat we ons nog niet bezig hoeven te houden met accijns, want dit wordt na de gisting betaald door de brouwer. Je koopt als het ware het bier over van de brouwer. Uiteraard vinden we het wel belangrijk dat we zelf mee mogen brouwen, want daar gaat het ons om. Afgelopen dinsdag was het zo ver: we hebben 200 liter van ons eerste bier gebrouwen bij Brouwerij Heer & Meester in Barneveld. Wilbert en Bernard van Brouwerij Heer & Meester ken ik nog van de reportage die ik daar heb gemaakt. Leuke gasten!

Marketing

Achter de schermen zijn we al even bezig met onze marketing. We zijn druk bezig met onze website, er wordt nog hard gewerkt aan het etiket voor ons eerste bier (een Red Ale) en ook hebben we al een fotoshoot achter de rug. Leuk om zo creatief bezig te zijn met een nieuw product! We gaan onze bieren vernoemen naar onze maten. Eerst zijn wij drieën aan de beurt, dus de Red Ale gaat ‘Maarten’ heten. Ik zie al posters aan de muren hangen met de tekst: welke maat vind  jij het lekkerst?

KVK inschrijving

Afgelopen vrijdag was het moment daar: onze inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het officiële startpunt van ons avontuur. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel vind ik niet zo spannend (dit heb ik al eens gedaan voor mijn eigen bedrijf), maar wat er daarna gaat gebeuren wel. Je hebt straks wel bier staan dat verkocht moet worden. Spannend!

Noordwijkerhouts Speciaalbier Festival

Uiteraard willen we ook op bierevenementen ons bier gaan schenken. Ons eerste evenement staat al in de planning, namelijk op 29 september. Tijdens het Noordwijkerhouts Speciaalbier Festival is ‘Maarten’ te proeven. Het evenement is in Café Van der Geest in Noordwijkerhout. Bekijk eens het evenement op hun Facebookpagina! Kom je ook?

Volg ons!

We zouden het leuk vinden als je ons zou volgen. Dit kan natuurlijk op Instagram en Facebook, maar ook zal ik regelmatig een kijkje in onze keuken posten op mijn blog.

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.