Mout Bierfestival Wintereditie 2019

Gisteren ging ik samen met Sabine richting Arnhem, waar de eerste dag van de wintereditie van het Mout Bierfestival plaatsvond. Dit hele weekend is de Eusebiuskerk omgetoverd tot de plek waar je moet zijn als je in de omgeving van Arnhem een lekker speciaalbier wilt drinken: er staan 17 brouwerijen met meer dan 100 bieren. Check in dit artikel de fotoreportage die ik er heb gemaakt!

Proeverijen van Arvid Bergström

Ik wilde graag iets voor 7 uur in de Eusebiuskerk zijn, want dan kon ik nog nét wat foto’s maken bij de laatste proeverij die op vrijdag gegeven werd door Arvid Bergström. Arvid is biersommelier en had voor het Mout Bierfestival een aantal proeverijen voorbereid: 1 met chocolade, 1 met kaas en 1 met oliebollen. Bij de proeverij waar ik wat foto’s kon schieten werden de oliebollen geproefd, samen met een aantal bieren. Aan de heren die aan het proeven waren kon je zien dat het goed smaakte!

Welke gaan we drinken?

Na het fotograferen van de proeverij had ik zelf dorst gekregen. Zelf vind ik het altijd lastig om een keuze te maken uit zo’n menukaart. Ik heb altijd een beetje last van keuzestress. Ken je dat, dat je een lege parkeergarage binnen komt rijden en door het aantal lege parkeervakken je niet meer precies weet waar je moet parkeren? Daar heb ik ook last van als ik een menukaart met bieren onder mijn neus geschoven krijg. We zijn allebei begonnen met een sour van LUX Brewery: lekker verfrissend! Verder hebben we bieren van Het Roze Varken (Ragebol), Leroy Brown Brewery ((Rock Out With Your) Bock Out) en Jopen (Non IPA) gedronken. Je zult je afvragen: Fabian, waarom ga je aan de alcoholvrije IPA als er zo veel bieren zijn waar je uit kunt kiezen? De reden is simpel: er moest íemand terug rijden. Deze keer had ik het juiste (of verkeerde) getal onder de 10 geraden. De Non(netje) IPA vond ik verrassend goed. Ik had hem nog nooit gedronken. Geen gekke smaakjes die je vaker bij alcoholvrije bieren tegenkomt, maar gewoon een lekkere IPA! De brouwerijen die we helaas hebben moeten overslaan: De Blauwe IJsbeer, Frankendael Brewing, The Sisters Brewery, Brouwerij Leeghwater, Bridge Brew House, VandeStreek, Rock City Brewing, Brasserie Du Borinage, Kompaan, Hooglander Bier Brouwerij Romondt, Bird Brewery en Brouwerij CC. Volgende keer komen we bij jullie drinken!

Muziek op Mout Bierfestival

Natuurlijk wordt er ook voor muziek gezorgd. Er speelden twee bands: Raglan Roadworks (Ierse Folk) en later ook Terra Volta (Ska). Wanneer de bands niet speelden was het Donkey Tonk die vinyl aan het draaien was. Grappig daaraan was dat zijn draaitafel bestond uit een ezel (geen echte hoor!). De hele avond was er dus lekkere muziek te horen in de Eusebiuskerk. Ik ben stiekem wel jaloers op de muzikanten. Zelf heb ik ooit ook in een bandje gespeeld en regelmatig opgetreden. Vaak stonden we dan in een kroeg, een feesttent of in de open lucht. Ik heb nog nooit in een kerk gespeeld. Dit lijkt me heerlijk, wat galmt dat lekker!

Zonder eten kun je niet drinken

Klinkt logisch, toch? Natuurlijk was er ook een stand waar je kon bouwen aan je bodem. Je kon er bijvoorbeeld een borrelplank, turksbrood of een schaaltje nacho’s bestellen. Hierdoor kon je lekker blijven borrelen dus. Toen wij nét in de startblokken stonden om te bestellen kwamen we collegablogger Amanda van Speciaalbiertjesblog.nl tegen. Ik vind het altijd leuk om andere bierbloggers die ik ken via social media eens in real life te spreken!

Aanrader!

Wat een leuk bierfestival op een leuke locatie! Heb je dit weekend verder nog geen plannen en zin in een borrel? Ga dan zeker naar de Eusebiuskerk in Arnhem. Je kunt nog tickets kopen via de website, of gewoon aan de deur.

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.