Waarom ben ik dit blog eigenlijk ooit begonnen?

Biermetboot.nl is alweer bijna een jaar oud, maar ik heb nog nooit echt uitgelegd waarom ik dit blog ben begonnen. Op dit moment zit ik met mijn gezicht in het Italiaanse zonnetje, dus ik heb even lekker de tijd om ‘eens uit te zoomen’.

Creativiteit prikkelen

Het gevaar van voor jezelf werken is dat je te druk wordt (luxe probleem). Zeker als je een creatief beroep uitoefent moet je er dan voor waken dat je veel van hetzelfde gaat doen. Je moet continu nieuwe uitdagingen aan gaan om creatief te kunnen blijven. Om te zorgen dat ik genoeg creativiteit overhoud voor mijn werk ben ik daarom dit blog begonnen. Je komt op plekken waar een ander niet zo snel komt. Ik wou eens mee kijken bij andere brouwers, dus dan moet je naar de plekken gaan waar brouwers zijn: brouwerijen!

Leren over bier

Ik brouwde al even eigen bier, maar wilde eigenlijk meer leren over bier in het algemeen. Het leuke van een bierblog is dat je kunt schrijven over wat je hebt geleerd. Doordat je artikelen moet schrijven over bier en daardoor steeds meer leert. Ik weet nog lang niet alles over bier, maar kan wel schrijven over wat ik allemaal leer. Doordat het voor de lezer ook nog te snappen moet zijn, moet je het duidelijk kunnen uitleggen. Daar leer je weer van.

Bloggen is leuk!

Ik deed het al even voor mijn fotografie business en kwam er toen achter dat bloggen niet alleen goed is om exposure voor je bedrijf te krijgen, maar ook dat het hartstikke leuk is om te doen. Het is belangrijk om over een onderwerp te bloggen waar je uren over kan praten en als je ziet dat mensen het leuk vinden om jouw artikelen te lezen (dit zie je aan bijvoorbeeld de stijgende bezoekersaantallen), geeft dit een kick! Afgelopen periode ben ik ook een aantal keren in de media geweest, wat ik een jaar geleden niet had durven dromen. Ik merk dat ik sinds die tijd weer nieuwe ideeën heb gekregen en nog enthousiaster ben geworden. We kunnen dus nog wel even vooruit met de ideeën!

To be continued…. Arriverderci!

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.