Open Brouwerijdagen 2018

Afgelopen week was de Week van het Nederlandse Bier. Gisteren, vandaag en morgen (1,2 en 3 juni) waren/zijn de Open Brouwerijdagen, waarbij ruim 70 brouwerijen hun deuren openen voor het publiek en dit biedt je dus de kans om eens een kijkje te nemen in de keuken van de brouwerij. Ook ik ging op pad en bezocht De Leckere in de Meern en De Volle Maat in Leusden!

Brouwerij De Leckere

Mijn brouwerijentour begon bij De Leckere in Utrecht. Om 13.10 uur kwam ik hier aan en was de eerste bezoeker (de deuren gingen om 13.00 uur open). Ik kreeg gelijk een rondleiding door de brouwerij. Ze brouwen hier elke dag 2 batches van 2000 liter bier en wonnen al regelmatig prijzen met hun bieren. Onlangs wonnen zij goud bij de Dutch Beer Challenge met hun Pilsener. Deze award winning Pilsener moest natuurlijk geproefd worden!

Ik kreeg een rondleiding van Erik, die mij ook vertelde over de verhuisplannen van de brouwerij. Deze gaat namelijk weg uit De Meern, naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze verhuizing moet eind dit jaar plaats gaan vinden.

Brouwerij De Volle Maat

Na De Leckere reed ik terug richting Nijkerk. Tijdens mijn rit terug kom je nog langs Leusden. In Leusden is brouwerij De Volle maat gevestigd, dus hier moest ik even langs rijden. Hier kon ik gelijk aansluiten bij een rondleiding van brouwer Jean. Hij runt De Volle Maat samen met Tom en Fokko.  In deze boerenschuur wordt 1x per week een batch van 400 liter gebrouwd.

Brouwerijbezoek

Uiteraard heb ik gevraagd of ik een keer terug mag komen om bij beide brouwerijen een reportage te maken tijdens het brouwen. Bij beide brouwerijen ben ik welkom, dus deze zie je binnenkort op mijn blog! Morgen, 3 juni, openen weer een aantal brouwerijen hun deuren voor bezoekers. Vind je het leuk om eens binnen te kijken bij brouwerijen? Grijp je kans! Kijk wel even voor de openingstijden op de website/sociale media van de brouwerij. Wil je weten welke brouwerijen er meedoen? Kijk dan op de website van de Week van het Nederlandse Bier.

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.