Dutch Craft Beer Conference 2019

Afgelopen dinsdag (22 januari) vond weer het jaarlijkse Dutch Craft Beer Conference van branchevereniging CRAFT plaats. Dit evenement, dat dit jaar voor het eerst in Den Haag werd gehouden in plaats van Amersfoort, is een event waar brouwers nieuwe contacten kunnen leggen met leveranciers, kunnen netwerken met elkaar en inspiratie op doen tijdens de inspiratiesessies. Ik kreeg een uitnodiging om een reportage hiervan te maken!

Beursvloer

Als je binnenkomt in de Fokker Terminal kom je eerst op de beursvloer. Hier staan leveranciers van ingrediënten (gist en mouterijen), promotiematerialen (glaswerk, etiketten, bierviltjes en verpakkingsmaterialen) en apparatuur. Erg leuk om overal even langs te lopen. Natuurlijk werd tussen de inspiratiesessies geen koffiepauze gehouden, maar een bierpauze. Er viel genoeg te proeven! Als je over de beursvloer loopt merk je dat de bierbranche een klein wereldje is. Ik zie mezelf nog als groentje in de bierwereld, maar toch kwam ik een aantal bekenden tegen. Een aantal oud klasgenoten van StiBon 1 en ik kwam ook nog een aantal bekenden tegen van brouwerijen waar ik ben geweest (Uiltje, VandeStreek, Poesiat & Kater, de Leckere en mouterij The Swaen was ook van de partij).

Presentaties

Omdat ik ‘s morgens nog een opdracht had, kon ik pas om 14.00 uur aanschuiven bij de presentaties. Ik heb twee presentaties bijgewoond: Werk aan je merk (Taco Zuidema) en de presentatie van Annika Kloos van de Universiteit van Wageningen, die haar onderzoek over succes in de bierbranche presenteerde.

 uKeg

Net voordat ik weg ging raakte in gesprek met de mannen van Brouwland. Zij stonden daar namelijk met deze gave kegs: de uKeg. Erg handig om te hebben, want je kunt hier je bier in uitschenken/tappen en doordat de kegs geïsoleerd zijn, blijft je bier voor langere tijd koud. Aan de bovenkant komt een CO2 patroon, die zorgt dat je het vaatje leeg kunt tappen en het koolzuurgehalte op peil blijft. Handig als je op pad gaat, maar ook erg interessant voor horeca. Je kunt zo een keg op tafel zetten en jouw gasten kunnen dan hun eigen bier tappen. Hoe gaaf?! Binnenkort ga ik er eentje testen! Wil je voor die tijd al een uKeg bestellen? Dat kan bij Brouwland (zij zijn de importeur): LINK

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.