Gezocht: huurbrouwerijen

Vanmorgen werd ik wakker met een goed idee (vind ik zelf). Ik kan op internet geen goed overzicht vinden van de brouwerijen in Nederland die hun brouwketels beschikbaar stelt voor andere brouwerijen (huurbrouwers). Daarom wil ik graag een database gaan opzetten met huurbrouwerijen. Dit overzicht met huurbrouwerijen is dan makkelijk te vinden op BiermetBoot.nl!

Huurbrouwen

In Nederland zijn op dit moment meer dan 500 brouwerijen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Niet alle ingeschreven brouwerijen hebben eigen ketels. Veel brouwers ontwikkelen recepten en wanneer zij een lekker recept hebben ontwikkeld stappen ze naar een brouwerij die wél eigen ketels heeft en huren dan deze ketels voor het brouwen van hun recept, maar dan op grotere schaal. Dit wordt ook wel huurbrouwen genoemd.

Stap naar commercieel brouwen?

De database die ik wil gaan opzetten is bedoeld om contact te leggen tussen de huurbrouwerijen en de brouwers die de stap willen maken naar een bier dat commercieel verkocht mag worden. Is dat handig, zo’n database, of is dat handig?

Huurbrouwerijen, laat je horen!

Gegevens waar ik naar op zoek ben, zijn uiteraard de contactgegevens van brouwerijen die hun ketels beschikbaar stellen, maar ook gelijk de hoeveelheid die je er kunt laten brouwen per batch. Heb jij zo’n brouwerij en sta je open voor nieuwe brouwopdrachten? Stuur dan even je contactgegevens + capaciteit naar fabian@biermetboot.nl!

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.