Beste Maten Brouwerij – Maarten

Eigenlijk is het een beetje reclame maken voor mijn eigen toko: een proeverij met daarin ons eigen bier. Samen met mijn maat Maarten ben ik vorig jaar begonnen met onze eigen brouwerij. Ik heb destijds wel geschreven over onze plannen, maar heb nooit iets geschreven over ons eerste eigen bier. Daar moet verandering in komen, toch?

Wij van WC-eend, adviseren WC-eend

Je kent ze wel: van die gladde verkopers die uitleggen hoe je een probleem moet oplossen en dat alleen hún product daar een oplossing voor is. Zelf houd ik daar niet zo van. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Daarom zal ik niet al te veel spammen op mijn blog. Wij zijn zelf enthousiast over ons eigen bier, dus het zou zonde zijn als ik niet zou vertellen dat je Maarten eens moet proeven. Deze keer zal ik het bier niet beoordelen in mijn proeverij (dit doe ik normaal wel), maar ik vind het niet echt geloofwaardig als ik dat ga doen.

Red Ale

Maarten is een Red Ale. Een Red Ale is oranje/amber/koperkleurig, heeft een moutige smaak met wat tonen van caramel en is een beetje droog in de afdronk. Maarten is gedrooghopt met Citra hop, waardoor hij ook nog eens fruitig ruikt.

Tijd om te proeven!

Kijken

  • Kleur: koperkleurig
  • Schuim: fijn schuim
  • Helder of troebel: troebel

Ruiken

  • Geur: moutig, citrus
  • Sterkte geur: sterk

Proeven

  • Smaak: moutig, caramel, citrus
  • Body van het bier: vol body
  • Koolzuurgehalte: gemiddeld koolzuur

Linkjes!

Natuurlijk ga ik jullie ook even verwijzen naar onze website: www.bestematenbrouwerij.nl. Nieuwsgierig naar Maarten? Bestel hem dan gelijk in onze webshop.

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.