Noordwijkerhouts Bierfestival

Gisteren, op 29 september vond de derde editie van het Noordwijkerhouts Bierfestival plaats in Café Van der Geest. Als nieuwe Noordwijkerhoutse brouwerij konden Maarten en ik natuurlijk niet ontbreken. Voor de eerste keer werd ons bier ‘Maarten’ geschonken op een bierfestival en er werd goed op gereageerd. Hoe tof?

Café Van der Geest

Voor ons is schenken bij Café Van der Geest in Noordwijkerhout een thuiswedstrijd: wij komen hier regelmatig om even ‘af te pilsen’, tijdens carnaval lopen we hier verkleed (en beschonken) rond en als je zin hebt in een speciaalbier ben je hier ook aan het juiste adres. Ze hebben een uitgebreide bierkaart, het is gezellig en er hangt een sfeer van: doe maar lekker normaal! Leuk weetje: wist je dat Maarten en ik op nummer 53 en 54 staan tussen de 100 bieravonturiers?

Brouwerijen

Naast onze eigen brouwerij (Beste Maten Brouwerij), stonden er nog 5 andere brouwerijen: Brouwerij ‘t IJ, Mokums Mout, BE+ER Bierbrouwers, Kompaan en Brouwerij De School. Een mooie selectie van brouwerijen, al zeg ik het zelf. In totaal waren er meer dan 20 bieren te proeven uit verschillende bierstijlen: van saison tot stout. Onder de brouwers werd er ook aardig wat geproefd van elkaars bieren. Leuk om te horen van andere brouwers wat zij van je bier vinden, die natuurlijk een bier anders beoordelen dan: ja, lekker biertje!

Beste Maten Brouwerij

Voor het eerst gingen wij op een festival ons bier schenken. Dit smaakte zowel bij de bezoekers als bij ons zelf naar meer. Het leuke aan een bierfestival is dat je gelijk kunt zien en horen wat anderen van je bier vinden. Omdat het een thuiswedstrijd was, waren er een hoop bekenden van ons. Het voelde een beetje als dat Maarten en ik jarig waren. Helemaal feestelijk werd het tussen 5 en 6. We hadden bedacht dat het dan happy hour was. Niet dat je in dat uur 2 biertjes kreeg voor de prijs van 1, maar dat het een vrolijk uurtje was. Mensen kregen bij elk biertje een feestmuts, dus binnen de kortste keren liepen er allemaal mensen met feestmutsen rond. Hoe gezellig?

Op = Op

Afgelopen week is onze voorraad erg hard gegaan. We hadden gelukkig genoeg bier apart gehouden voor het bierfestival. Aan het eind van de avond hadden we nog maar een paar flesjes over. De volgende batch wordt komende dinsdag gebrouwen, dus over een paar weken is hij weer te bestellen! Wil je op de hoogte blijven over wanneer hij weer te bestellen is? Like dan even onze Facebookpagina!

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.