Pôhjala – Here comes the night time

Mensen, dit is echt een verassing! Pôhjala Here comes the night time (5,9%)!

Sour Ale

Wat een lekker bier is dit. Toen ik op het etiket Sour Ale zag staan wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten (ja, een zuur bier…). Zeker toen ik de kleur zag: bijna zwart. De enige ervaring met donkere bieren waren de stouts die ik tot nu toe gedronken heb in mijn biercarrière. Deze stouts smaakten naar koffie en chocola. Toen ik de eerste keer rook aan Here comes the night time werd ik erg benieuwd naar hoe deze zou gaan smaken. Het ruikt namelijk heerlijk naar zwarte bessen. Een soort bier met cassis.

Throwback

De eerste slok deed me denken aan onze vakantie in 2015 in Italië. We hebben toen op een aantal plekke overnacht, waaronder ook een B&B op een Lambrusco wijngaard. Toen we incheckten kregen we een koude fles heerlijke Lambrusco mee, die we op het trappetje van ons appartement (zie de foto hieronder) opgedronken hebben. Gek hè, dat een bier je kan herinneren aan zo’n moment!

Terug uit Italië, we gaan naar Estland (daar komt dit bier vandaan)!

Kijken

  • Kleur: zwart
  • Schuim: weinig schuim, snel weg
  • Helder of troebel: troebel

Ruiken

  • Geur: zwarte bessen
  • Sterkte geur: gemiddeld

Proeven

  • Smaak: zwarte bessen (cassis doet het me aan denken), fris, zuur
  • Body van het bier: licht body
  • Koolzuurgehalte: genoeg koolzuur, tintelt op de tong
  • Afdronk: koffiesmaak

Beoordeling

Ik hou hiervan! Als je zegt dat je een zwart bier alleen maar in de winter kunt drinken, heb je het mis. Ik zie het al voor me: een buitentemperatuur van 30 graden, tel daar dit bier bij op met een groot bord vanille ijs on the side. Volgens mij past dat uitstekend! 9 punten!

Written by Fabian Boot
Fabian is gek op fotografie, bloggen en bier drinken! Qua bier is hij een allesdrinker maar heeft een voorkeur voor zure bieren. Fabian is de oprichter van dit blog.